PG Rozendaal

De Protestantse Gemeente Rozendaal is een dorpsgemeente èn een streekgemeente.
De aansprekende en zorgvuldig vormgegeven zondagse vieringen, de muziek, de hartelijke, open sfeer en de bescheiden schaal maakt deze gemeente zo aantrekkelijk; ook voor mensen van buiten Rozendaal. Elk zondag is er na de dienst tijd voor koffie en ontmoeting.

Ook doordeweeks is de kerk vaak open voor lezingen, concerten, kringen en groepen. Er is de ontmoetingsmaaltijd en de cantorij-repetitie. De gemeente is betrokken bij Hospice Rozenheuvel, bij het koken voor daklozen in Arnhem, bij de wereldwinkel en bij schrijfacties van Amnesty International. De diakenen helpen waar dat nodig is, dichtbij en wereldwijd. Het pastorale team onderhoudt contacten met de gemeenteleden. En dat allemaal door vrijwilligers.

De Protestantse Gemeente Rozendaal is een onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland (de PKN) en is verbonden met andere kerken in de Raad van Kerken van Velp en Rozendaal.

image002

De Kerk van Rozendaal dateert uit 1758 en is gelegen Kerklaan 17, schuin tegenover het kasteel Rosendael. Telefoon 0263613751

Website

Predikant:

ds. Frans Ort
Admiraal Helfrichlaan 56
6952 GJ Dieren
tel. 0313414137
E-mail

In september, december en maart verschijnt het Kwartaalbericht van de Protestantse Gemeente Rozendaal. Mailt u naar de scriba,  dan ontvangt u het Kwartaalbericht kosteloos.

Routebeschrijving met de auto

Komend vanuit west / oost / zuid over de (A 50 en dan de) A12 neemt u de afslag Arnhem-Noord (knooppunt Waterberg). Volg de borden Velp/Rozendaal. Meteen aan het begin van Rozendaal, bij de rotonde, gaat u linksaf (de rotonde driekwart nemen). Na 300 meter is de kerk aan de rechterkant.

Komend vanuit het noorden over de A50 neemt u de afslag Arnhem-Centrum (knooppunt Waterberg). Volg de borden Velp/Rozendaal. Zie verder hierboven.

De kerk is per openbaar vervoer te bereiken vanaf NS station Velp in 30 minuten lopen, vanaf NS station Arnhem Centraal met bus 21 tot de halte Kerklaan, van daar nog 300 m lopen.